DiTAŞ HABERLER

DİTAŞ, 2018 yılsonu finansal sonuçlarını açıkladı

DİTAŞ, 2018 yılsonu finansal sonuçlarını açıkladı

     

DİTAŞ, 2018 yılında satış gelirlerini %33 arttırdı

"Türkiye'nin ilk rot üreticisi" ve Türkiye'nin en büyük araç üreticilerinin "A" sınıfı tedarikçisi DİTAŞ, 2018'de satış gelirlerini bir önceki yıla göre %33 arttırarak 115,6 milyon TL'ye yükseltti.

Üretimin yanı sıra Ar-Ge Merkezi'ni de Niğde'de kurarak, Anadolu'nun kalbinden dünyaya ihracat yapan DİTAŞ'ın, 2018'de yurtdışı satışları da 2017 yılına oranla %42 yükseldi.

 

"Türkiye'nin ilk rot üreticisi" Ditaş Doğan Yedek Parça ve İmalat A.Ş., 2018 yılsonu finansal sonuçlarını açıkladı. Anadolu'nun kalbinde ürettiklerini başta ABD olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç ederek Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunan DİTAŞ, 2018'de satış gelirlerini bir önceki yıla oranla %33 arttırarak, 115,6 milyon TL'ye yükseltti. Faiz, amortisman ve vergi öncesi kârını (FAVÖK) da %32 arttıran DİTAŞ'ın net kârı ise %59 artış göstererek 7,5 milyon TL'ye ulaştı.

DİTAŞ, 2018 yılsonunda kar payı dağıtımını, bir önceki yıla göre %62 oranında arttırdı. Temettü verimliliğinde ise Borsada işlem gören şirketler arasında %6,7 ile Türkiye sıralamasında 13. şirket oldu.

Niğde'de kurduğu Ar-Ge Merkezi ile Anadolu'nun kalbinde sanayinin gelişimine katkı sağlamaya devam eden DİTAŞ, her yıl yükselttiği ihracat rakamları ile ülke ekonomisinin cari açığını azaltma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlıyor. 2018'de yurtdışı satışlarında, 2017 yılına oranla %42 artışla 71,4 milyon TL çıkarırken, yurtiçi net satışlarında ise %19 artışla 44,2 milyon TL'ye ulaştı.

 

BAYBAŞ: "2018'de gelirlerimizin %4'ünü Ar-Ge'ye ayırdık."

2018 yılsonu finansal sonuçlarını değerlendiren DİTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üye Selim BAYBAŞ, "Sadece otomotiv değil, ulaşım endüstrisinin güvenilir çözüm ortağı olarak değer yaratmayı en büyük hedefimiz olarak görüyoruz. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımız ile otomotiv ana sanayinin temel hedeflerine yönelik geliştirdiğimiz önemli projeler ile bu başarıya ulaştık. Savunma-havacılık, demiryolu ve tarım endüstrisi sektörlerinde de çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

BAYBAŞ, 41 yıldır ürünlerindeki tüm ana operasyonları Niğde'de kurulu entegre fabrikasında, gerçekleştirerek otomotiv sektörüne hizmet verdiklerini belirtirken, "Türkiye'nin %100 yerli sermayeli bir Türk markası olarak, dünya otomotiv ve ulaşım endüstrisi teknoloji trendleri paralelinde ürünler geliştiriyoruz. Ar-Ge'ye büyük yatırım yaptık. Hem Türkiye'de hem de global pazarlarda rekabet gücümüzü arttırmak için 2017 yılından beri yatırım planlarımızı E4.0 altyapısına uygun olarak yapıyoruz. Ağırlık azaltmaya yönelik alternatif malzemeler, tasarım ve tasarım doğrulama konularına öncelik vererek yeni ürünler geliştiriyoruz. 2018'de gelirlerimizin %4'ünü Ar-Ge'ye ayırdık. Yetkin insan kaynağımız ile çözümler geliştiriyor, geleceğe ve yeni teknolojilere yatırım yapıyoruz. 2018 yılını hedeflerimizi gerçekleştirerek tamamladık. 2019'a da olumlu bakıyoruz. Önemli projeleri ülkemize kazandırmanın peşinde yoğun girişimlerimiz var" dedi.

DİTAŞ, Automechanika İstanbul'da

DİTAŞ, AUTOMECHANİKA İSTANBUL'DA!

 

"YENİ SEKTÖRLERE AÇILMA ZAMANI"

Ditaş, Türkiye'nin Lider Uluslararası Otomotiv Endüstrisi Fuarı Automechanika Istanbul'da 04 – 07 Nisan 2019 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde iş ortaklarıyla buluştu. Türkiye için olduğu kadar çevre ülkeler için de önemli bir buluşma platformu özelliğini taşıyan Automechanika İstanbul, Türk ve Avrupa endüstrilerini bir araya getirdi.

 

"Türkiye'nin ilk rot üreticisi" Ditaş Doğan Yedek Parça ve İmalat A.Ş., sektörün en önemli etkinliği olan Automechanika İstanbul'da bu yıl da yerini aldı. Sektörden uzmanların, derneklerin ve üniversitelerin, otomotiv endüstrisindeki en son trendleri ve yenilikleri konuştuğu Automechanika İstanbul Fuarı'nda, Ditaş, 30 yılı aşkın tecrübesiyle yüksek kaliteli ürünlerini, sektör profesyonelleri ile buluşturdu.

Ditaş, üretimde 40 yılı aşkın süredir uzman personeli ve sektörde uzun yıllara dayanan tecrübesiyle ürettiklerini başta ABD olmak üzere 30 ülkeye ihraç ediyor. ABD ile birlikte Almanya ve İtalya ihracatta öne çıkan pazarlar arasında yer alıyor. DİTAŞ üretiminin %63'sini doğrudan ihraç ederken 2016'dan bugüne her yıl ortalama %28-30 oranında büyüme sağlıyor.

Ar-Ge yatırımları

Niğde'de kurduğu 172 m² alana sahip olan Ar-Ge Merkezi ile sanayinin gelişimine katkı sağlamaya devam eden DİTAŞ, 2018'de gelirlerin %4'ü Ar-Ge'ye ayırdı. 2019 için de aynı çizgide devam etmeyi amaçlıyor. Ditaş Ar-Ge Merkezi test ve ölçüm laboratuvarında sektörün tüm ihtiyaçlarını karşılarken, global projelerde araç üreticileri için hem ar-ge hem de ar-ge doğrulaması yapıp, çözüm ortağı oluyor. Ditaş geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da Ar-Ge ve İnovasyon ile otomotiv ana sanayinin ana hedeflerinden olan ağırlık azaltmaya yönelik alternatif malzeme çalışmalarında önemli gelişmeler elde etmeye devam etmeyi amaçlıyor.

Yeni sektörler

Ditaş, otomotiv ile birlikte Ulaşım Endüstrisi, Savunma-Havacılık, Demiryolu ve Tarım Endüstrisi sektörlerinde yoğunlaşıyor. Sektörde ana oyuncu konumunda olan birçok ana sanayi firması ve global anlamda hizmet veren yedek parça firmaları ile çalışmalarını sadece otomotiv alanı ile sınırlamayarak, ulaşım endüstrisinin bir parçası ve çözüm ortağı olan Ditaş, bu strateji odağında Otomotiv, Raylı Sistemler, Tarım ve Savunma-Havacılık olmak üzere 4 ana endüstri grubunda çalışmalarını yürütüyor.

Hedef pazarlar

2018 yılında satış gelirlerini bir önceki yıla göre %33 arttırarak 115,6 milyon TL'ye yükselttiklerini söyleyen DİTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Selim Baybaş DİTAŞ'ın,"2018'de yurtdışı satışlarının da 2017 yılına oranla %42 yükseldiğini" belirtti. Yurtdışı pazarının Ditaş için önemini vurgulayan Baybaş, "Globalleşen dünyaya daha hızlı entegre olmayı amaçladıklarını belirterek bu doğrultuda, ABD'nin New Jersey eyaletinde Ditaş America LLC unvanlı bir şirket kurduklarını ve Rusya'nın da dahil olduğu Bağımsız Devletler Topluluğu'nda satış, pazarlama faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla Rusya Federasyonu'nda faaliyet gösteren D Stroy Ltd. şirketini satın aldıklarını hatırlatarak buradan tüm Kuzey Amerika ve Rus pazarına ulaşabildiklerini söyledi ve hedef pazarlar için çalışmalara devam ettiklerini belirtti".

DİTAŞ, Türkiye’nin Savunmasına Katkı Sağlıyor

DİTAŞ, Türkiye'nin Savunmasına Katkı Sağlıyor

 

Ditaş, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda 30 Nisan - 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) 2019'a katıldı.  

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, savunma ve güvenlik pazarındaki yeni trendleri bir araya getiren bölgenin önde gelen fuarları arasında gösteriliyor. Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda dünyanın dört bir yanından gelen heyetler, Türk tedarik makamları ve katılımcı firmalar yer aldı.

Ditaş, savunma sanayinin güçlü firmaları ile çalışarak savunma ve havacılık sanayine yönelik hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. "Türkiye'nin ilk rot üreticisi" Ditaş Doğan Yedek Parça ve İmalat A.Ş., sektörün önde gelen firmalarının yer aldığı IDEF19'da, 40 yılı aşkın tecrübesiyle yüksek kaliteli ürünlerini sektör profesyonelleri ile buluşturdu.

Ditaş, sektöre yönelik çalışmalarıyla savunma sanayine katkı sağlayarak üretilen ürünlerin ülkemizdeki milli projelerde ve stratejik alanlarda değerlendirilmesini amaçlıyor. Ditaş, savunma sanayinde kara araçları, hava araçları ve özel maksatlı savunma araçlarında çalışmalar yürütüyor.

Ditaş'ın otomotiv, ulaşım, demiryolu ve tarım endüstrilerinin yanında savunma-havacılık endüstrisinde de yoğunlaştığını söyleyen DİTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Selim Baybaş "Savunma sanayi alanında tüm istek ve beklentileri karşılamak üzere bağımsız olarak kendi bünyemizde yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarımızla yeni tip ürünlerin tasarım, geliştirme ve seri üretimini gerçekleştirme yetkinliğine sahibiz. Ürünlerimizi düşük maliyetle tasarımlandırarak askeri şartları da sağlıyoruz. Aynı zamanda ekonomik hizmet ömrü hedefliyoruz."

Baybaş, savunma sanayi ve sivil havacılık sektöründe kullanılmak üzere üretilen/üretilecek parçaların milli savunma sanayi için yerli tedarik imkânlarına kavuşulması, ardından ise yurtdışı pazarlar için üretim yapılmasını amaçladıklarını da söyledi.

Ar-Ge merkezinin savunma sanayine katkısı

Niğde'de kurduğu Ar-Ge Merkezi ile sanayinin gelişimine katkı sağlamaya devam eden Ditaş'ın endüstriyel ürün gruplarını otomotiv sektörü, raylı sistemler, tarım endüstrisi ile havacılık ve savunma oluşturuyor. Savunma sanayine yönelik gereksinim duyulan yeni ürünler için bir dizi Ar-Ge faaliyeti yürüterek çeşitli parçalar geliştiren Ditaş, yeni teknolojilerin ülkemize kazandırılması, savunma ve havacılık sektöründe kullanılan alüminyum parçaların tamamının karşılanması amacıyla şirket altyapısı ve bilgi birikiminin bu yönde geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ditaş tüm bu alanlardaki çalışmaların gerçekleştirilebilmesi için 2018'de gelirlerinin %4'ünü Ar-Ge'ye ayırdı ve 2019 yılı için de aynı çizgide devam etmeyi hedefliyor. Ar-Ge merkezindeki çalışma ve teknolojik altyapı şartlarını her geçen gün daha da ilerilere taşıyan DİTAŞ bu sayede hem savunma sanayinde hem de DİTAŞ'ın diğer endüstriyel ürün gruplarında geliştirilen ürünlerin en iyi ve en uygun ortamlarda üretilmesine olanak sağlıyor.

DİTAŞ Genel Müdürü Osman Sever oldu

DİTAŞ Genel Müdürü Osman Sever oldu

 

"Türkiye'nin ilk rot üreticisi" ve Türkiye'nin en büyük araç üreticilerinin "A" sınıfı tedarikçisi DİTAŞ'ta Genel Müdürlük görevine Osman Zeki Sever atandı.

Üretimde 40 yılı aşkın süredir uzman personeli ve sektörde uzun yıllara dayanan tecrübesiyle "Türkiye'nin ilk rot üreticisi" ve Türkiye'nin en büyük araç üreticilerinin "A" sınıfı tedarikçisi olan DİTAŞ'ta Genel Müdürlük görevine atanan Osman Sever, 14 Ekim 2019 tarihi itibariyle göreve başladı.

Anadolu'nun kalbinde ürettiklerini başta ABD ve Almanya olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç ederek Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunan DİTAŞ'ın yeni Genel Müdür Osman Sever, sadece otomotiv değil ulaşım endüstrisinin güvenilir çözüm ortağı olarak değer yaratma stratejisine liderlik edecek.

Ditaş'taki görevinin yanında Doğan Holding Sanayi İşleri Genel Müdürü olarak da görev yapacak olan Osman Sever, İTÜ Makine Fakültesi mezunu olup 1992 yılında MBA derecesi aldı. 1987'den beri otomotiv sektöründe çeşitli görevler üstlenen Osman Sever, Oyak Renault'da başladığı çalışma hayatını Ram Dış Ticaret'te devam ettirdi. Ardından Ford Otosan'da İhracat & İş Geliştirme Müdürü ve Satış Müdürü, Karsan A.Ş.'de Satış ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı, Tırsan A.Ş.'de Genel Müdür olarak görev yaptı.

2009-2014 yılları arasında Mısır'da yerleşik GBAuto şirketinde sırasıyla ticari araçlardan sorumlu COO, İş Geliştirme ve Strateji C Level ve son olarak GBAuto Grubu Dep. COO'su görevlerinde bulundu.